Processen

[Regi-bemærkning – den her side trænger til nogen billeder…I know, I know….men i virkeligheden skal jeg jo have lavet en film der beskriver det her. Men først skal jeg lige være færdig med et par film, for nogen kunder…;))


Jeg er et én-mands-band: Jeg skriver teksterne, jeg laver tegningerne, jeg filmer og jeg klipper den færdige film. Det har den fordel at jeg allerede på manusstadiet kan tænke i hvordan tegninger og klipning skal hænge sammen – jeg synes at man kan se på mange af mine konkurrenters film at teksten er skrevet af én person, tegningerne er lavet af en anden og så er det hele klippet sammen af en tredie. Det giver lidt fantasiløse produkter…men det er bare min mening og jeg er måske lidt forudindtaget 😉 En anden fordel er at jeg kan holde omkostningerne nede…der er ikke et helt filmhold at fodre på – til gengæld bruger jeg en del tid på at udarbejde gode manuskripter og lave tegninger der underholder og som har et vist tegneteknisk niveau..

Produktionsforløbet er som regel at I briefer mig – det kan vi gøre på et møde hvor jeg besøger jer eller I kigger forbi her – hvad der nu passer bedst. Eller vi kan tage den på mail og telefon, hvis det ikke er så indviklet. Det er individuelt fra kunde til kunde og fra opgave til opgave.

Når jeg er blevet briefet – evt på basis af et manus I har skrevet udkast til eller hvor I bare har skrevet alt det ned som I gerne vil have med – så udarbejder jeg et storyboard med tekst og skitser. I kommer med rettelser og kommentarer til ord og billeder – og jeg retter til. Når alle er glade laver jeg færdige tegninger så I kan se præcist hvordan tegningerne kommer til at se ud – ansigstudtryk og den slags detaljer kan jo være vigtige. Når de færdige tegninger er godkendt går vi i produktion.

Manus bliver sendt indtaling når vi har fundet en speaker der passer til jeres projekt. Det skal jeg nok sørge for. Og jeg begynder optagelserne. Når den færdigindtalte speak kommer tilbage (det tager som regel et par dage – medmindre den speaker vi har valgt har meget travlt) klipper jeg lyd og billeder sammen til en færdig film. Den uploader jeg til et skjult link på Vimeo så I nemt kan sende den rundt i organisationen til godkendelse – og når I (forhåbentligt) har godkendt sender jeg et link til den færdige film som så kan downloades fra dropbox.

End of story.

Håber det besvarede dine spørgsmål i første omgang – du naturligvis meget velkommen til at kontakte mig og høre nærmere…